Содржини

Проектирањето на железничката пруга кон Албанија ќе заврши до крајот на годината
Медиа Центар / Вести

Проектирањето на железничката пруга кон Албанија ќе заврши до крајот на годината

Железничка пруга долга 63 километри ќе се гради и кон Албанија, од Кичево до албанскиот град Лин.
Изградба на експресниот пат Велес - Кадрифаково
Медиа Центар / Вести

Изградба на експресниот пат Велес - Кадрифаково

Во тек е изградба на експресниот пат Велес-Кадрифаково во должина од 25,9 км. Инвестицијата е вредна 14,6 милиони евра. Патот се гради во три фази.
Реконструкција на регионалниот пат Кочани - Делчево
Медиа Центар / Вести

Реконструкција на регионалниот пат Кочани - Делчево

Започна реконструкцијата на регионалниот Кочани – Делчево во должина од 30 км. Вкупната вредност на инвестицијата е 6 милиони евра.
Набавивме 6 нови патнички возови
Медиа Центар / Вести

Набавивме 6 нови патнички возови

За поквалитетен железнички превоз набавивме 6 нови патнички возови, инвестиција вредна 25 милиони евра.
Реконструкција на регионалниот пат Битола - Ресен - Буково
Медиа Центар / Вести

Реконструкција на регионалниот пат Битола - Ресен - Буково

Како дел од инвестицскитиот пакет за реконструкција на регионалната патна мрежа е и патниот правец Битола–Ресен-Буково, најважниот во тој регион.
Реконструкција на 10 железнички станици на Коридорот 10
Медиа Центар / Вести

Реконструкција на 10 железнички станици на Коридорот 10

Започнавме со проект за реконструкција на 10 железнички станици на Коридорот 10 според стандарди на ЕУ.