Содржини

Максимално вложуваме во инфраструктурата и ги исполнуваме ветувања
Медиа Центар / Вести

Максимално вложуваме во инфраструктурата и ги исполнуваме ветувања

Објавен е тендерот за изградба на втората фаза на пругата кон Бугарија. Се работи за инвестиција од 140 милиони евра, информираше денес министерот за транспорт и врски, Владо Мисајловски.
Изградба на автопат Демир Капија – Смоквица
Медиа Центар / Вести

Изградба на автопат Демир Капија – Смоквица

Пробиени се двата двоцевни тунели, моментално се се работи на сите 6 мостови на пропусти, потпорни ѕидови, и потпатници. Се очекува комплетно да се заврши кон крајот на 2016 или почетокот на 2017 година.
Изградба на автопат Миладиновци (Скопје) – Штип
Медиа Центар / Вести

Изградба на автопат Миладиновци (Скопје) – Штип

До сега пробиени се 94% од трасата. Се работи на земјани работи, пропусти, косини и асфалтирано е со прв слој од асфалт во должина од околу 11км.
Изградба на автопат Кичево – Охрид
Медиа Центар / Вести

Изградба на автопат Кичево – Охрид

Ова е нов автопат кој е со должина од 57 км.До сега пробиени се околу 82%од трасата. Моментално се работи на земјани работи, пропусти потпорни ѕидови, се работи на 15 мостови. Aсфалтирано е со прв слој од асфалт во должина од околу 500м.
Рехабилитација на автопатска делница Куманово – Миладиновци
Медиа Центар / Вести

Рехабилитација на автопатска делница Куманово – Миладиновци

Оваа автопатска делница е во должина од 23 км и е дел од Коридорот10. Се работи на стругање на асфалт и санација на 8 моста.
Рехабилитација на автопатска делница Смоквица – Гевгелија
Медиа Центар / Вести

Рехабилитација на автопатска делница Смоквица – Гевгелија

Оваа автопатска делница е во должина од 10,15 километри, а вкупната инвестиција е 4,2 милиони евра, средства од ИПА и буџет на РМ.