Содржини

Изградба на автопат Кичево – Охрид
Медиа Центар / Вести

Изградба на автопат Кичево – Охрид

Ова е нов автопат кој е со должина од 57 км.До сега пробиени се околу 82%од трасата. Моментално се работи на земјани работи, пропусти потпорни ѕидови, се работи на 15 мостови. Aсфалтирано е со прв слој од асфалт во должина од околу 500м.
Рехабилитација на автопатска делница Куманово – Миладиновци
Медиа Центар / Вести

Рехабилитација на автопатска делница Куманово – Миладиновци

Оваа автопатска делница е во должина од 23 км и е дел од Коридорот10. Се работи на стругање на асфалт и санација на 8 моста.
Рехабилитација на автопатска делница Смоквица – Гевгелија
Медиа Центар / Вести

Рехабилитација на автопатска делница Смоквица – Гевгелија

Оваа автопатска делница е во должина од 10,15 километри, а вкупната инвестиција е 4,2 милиони евра, средства од ИПА и буџет на РМ.
Увид во изградбата на автопатот Миладиновци - Штип
Медиа Центар / Вести

Увид во изградбата на автопатот Миладиновци - Штип

Пробиени 95 % од автопатот Миладиновци - Штип.
Увид на регионалниот пат Лажани - Ропотово - Црнилиште
Медиа Центар / Вести

Увид на регионалниот пат Лажани - Ропотово - Црнилиште

Министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски и директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Александар Стојановски, извршија увид во реконструкцијата на регионалниот пат Лажани – Ропотово – Црнилиште.
Средба со добитниците на социјални станови во Прилеп
Медиа Центар / Вести

Средба со добитниците на социјални станови во Прилеп

Решен проблемот за распределба на социјалните станови,119 семејства од Прилеп, Ресен и Демир Хисар.
Привршува изградбата на експресниот пат Велес - Кадрифаково
Медиа Центар / Вести

Привршува изградбата на експресниот пат Велес - Кадрифаково

Финишира изградбата на експресниот пат Велес-Кадрифаково. Патот во должина од 26 километри комплетно ќе биде завршен до септември.
Асфалтирање на регионалниот пат Тетово - Брвеница - Гостивар
Медиа Центар / Вести

Асфалтирање на регионалниот пат Тетово - Брвеница - Гостивар

Започна асфалтирањето на завршниот слој на регионалниот пат Тетово- Брвеница- Гостивар. Денеска министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски и директорот на ЈП за Државни патишта Александар Стојанов, извршија увид во асфалтирањето.
Mеѓународна конференција “ Е-дозволи за конкурентен регион”
Медиа Центар / Вести

Mеѓународна конференција “ Е-дозволи за конкурентен регион”

Министерот за транспорт и врски г-дин Владо Мисајловски, учествува на 2-та меѓународна конференција “ Е-дозволи за конкурентен регион”, што се оддржува во Тирана, Р.Албанија.