Содржини

Нови 80 илјади барања за легализација во продолжениот рок
Медиа Центар / Вести

Нови 80 илјади барања за легализација во продолжениот рок

Околу 80 илјади нови барања за легализација на дивоградби се доставени во пролонгираниот рок, информира министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски, кој присуствуваше на доделување на решенија за легализација во општина Ѓорче Петров.
Нови авиолинии до Берлин, Копенхаген и Братислава
Медиа Центар / Вести

Нови авиолинии до Берлин, Копенхаген и Братислава

Нискобуџетната авиокомпанија „Визер“ со летниот ред на летање од Скопскиот аеродром воведува летови кон Берлин, Братислава и Копенхаген двапати неделно.
Пристигна четвртиот патнички воз од вкупно шестте нови возови за подобрување на патничкиот транспорт во Железницата
Медиа Центар / Вести

Пристигна четвртиот патнички воз од вкупно шестте нови возови за подобрување на патничкиот транспорт во Железницата

Пристигна четвртиот патнички воз од вкупно шестте нови возови за подобрување на патничкиот транспорт во Железницата.
Увид во рехабилитацијата на регионалниот пат Делчево – Голак
Медиа Центар / Вести

Увид во рехабилитацијата на регионалниот пат Делчево – Голак

Рехабилитацијата на регионалниот пат Делчево – Голак во должина од 10,5 километри и ширoчина од 4,5 метри, во вредност од околу 1,3 милион евра, ќе биде завршена најдоцна за 12 месеци.
Бесплатнен превоз за млади лица до 27 години
Медиа Центар / Вести

Бесплатнен превоз за млади лица до 27 години

Младите до 27 години секој прв и секој трет викенд во месецот ќе имаат бесплатен превоз во железничкиот собраќај. Ова е уште една од пакетот мерки за млади што започна да се реализира во Железницата.
Состанок на Министрите за транспорт и енергетика
Медиа Центар / Вести

Состанок на Министрите за транспорт и енергетика

Министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски присуствуваше на состанокот на министрите за транспорт и енергетика на земјите од Западен Балкан во организација на Еврокомесарот за проширување Јоханес Хан што се оддржа во Брисел.
Камен темелник на водоводна мрежа во Неготино
Медиа Центар / Вести

Камен темелник на водоводна мрежа во Неготино

Во неготинското село Пепелиште, поставен е камен темелник на за изградба на водоводен систем со кој трајно ќе се реши долгогодишниот проблем со водоснабдувањето во селото.