Содржини

Проектирањето на железничката пруга кон Албанија ќе заврши до крајот на годината
Медиа Центар / Вести

Проектирањето на железничката пруга кон Албанија ќе заврши до крајот на годината

Железничка пруга долга 63 километри ќе се гради и кон Албанија, од Кичево до албанскиот град Лин.
Изградба на експресниот пат Велес - Кадрифаково
Медиа Центар / Вести

Изградба на експресниот пат Велес - Кадрифаково

Во тек е изградба на експресниот пат Велес-Кадрифаково во должина од 25,9 км. Инвестицијата е вредна 14,6 милиони евра. Патот се гради во три фази.