Содржини

Асфалтирање на регионалниот пат Тетово - Брвеница - Гостивар
Медиа Центар / Вести

Асфалтирање на регионалниот пат Тетово - Брвеница - Гостивар

Започна асфалтирањето на завршниот слој на регионалниот пат Тетово- Брвеница- Гостивар. Денеска министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски и директорот на ЈП за Државни патишта Александар Стојанов, извршија увид во асфалтирањето.
Mеѓународна конференција “ Е-дозволи за конкурентен регион”
Медиа Центар / Вести

Mеѓународна конференција “ Е-дозволи за конкурентен регион”

Министерот за транспорт и врски г-дин Владо Мисајловски, учествува на 2-та меѓународна конференција “ Е-дозволи за конкурентен регион”, што се оддржува во Тирана, Р.Албанија.
Увид во реконструкција на регионалниот пат Битола - Ресен - Буково
Медиа Центар / Вести

Увид во реконструкција на регионалниот пат Битола - Ресен - Буково

Од денеска започнува асфалтирањето на регионалниот пат Битола - Ресен - Буково.
Увид во реконструкцијата на регионалниот пат Мокрино - Смолари
Медиа Центар / Вести

Увид во реконструкцијата на регионалниот пат Мокрино - Смолари

Министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски заедно со директорот на ЈП за Државни патишта Александар Стојанов денеска се во посета на Струмичко каде извршија изврши увид во градежните работи на регионалниот пат Мокрино – Смолари, во општина Нов
Започна реконструкцијата на улицата Ѓорче Петров
Медиа Центар / Вести

Започна реконструкцијата на улицата Ѓорче Петров

Започнаа градежните работи за темелна обнова на булеварот Ѓорче Петров. Реконструкцијата која ќе се изврши во должина од 1245 метри, ќе започне од кружниот тек кај СП Планет, па се до општината Ѓорче Петров.
Објавен тендер за три нови локомотиви
Медиа Центар / Вести

Објавен тендер за три нови локомотиви

Објавен е тендер за набавка на три електрични локомотиви за обнова на возниот парк на МЖ Транспорт ад Скопје, инвестиција од седум милиони евра, информира министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски.
Започна асфалтирањето на регионалниот пат Нов Дојран - Николиќ
Медиа Центар / Вести

Започна асфалтирањето на регионалниот пат Нов Дојран - Николиќ

Министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски и директорот на ЈП за државни патишта Александар Стојанов извршија увид во градежните активности за реконструкција на регионалниот пат Дојран-Николиќ.
Започна реконструкцијата на регионалниот пат во Чучер Сандево
Медиа Центар / Вести

Започна реконструкцијата на регионалниот пат во Чучер Сандево

Во должина од два и пол километри започна реконструкцијата на регионалниот пат во општина Чучер Сандево, кој ги поврзува населените места во општината со централното градско подрачје.