Содржини

Увид во реконструкцијата на регионалниот пат Мокрино - Смолари
Медиа Центар / Вести

Увид во реконструкцијата на регионалниот пат Мокрино - Смолари

Министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски заедно со директорот на ЈП за Државни патишта Александар Стојанов денеска се во посета на Струмичко каде извршија изврши увид во градежните работи на регионалниот пат Мокрино – Смолари, во општина Нов
Започна реконструкцијата на улицата Ѓорче Петров
Медиа Центар / Вести

Започна реконструкцијата на улицата Ѓорче Петров

Започнаа градежните работи за темелна обнова на булеварот Ѓорче Петров. Реконструкцијата која ќе се изврши во должина од 1245 метри, ќе започне од кружниот тек кај СП Планет, па се до општината Ѓорче Петров.
Објавен тендер за три нови локомотиви
Медиа Центар / Вести

Објавен тендер за три нови локомотиви

Објавен е тендер за набавка на три електрични локомотиви за обнова на возниот парк на МЖ Транспорт ад Скопје, инвестиција од седум милиони евра, информира министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски.
Започна асфалтирањето на регионалниот пат Нов Дојран - Николиќ
Медиа Центар / Вести

Започна асфалтирањето на регионалниот пат Нов Дојран - Николиќ

Министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски и директорот на ЈП за државни патишта Александар Стојанов извршија увид во градежните активности за реконструкција на регионалниот пат Дојран-Николиќ.
Започна реконструкцијата на регионалниот пат во Чучер Сандево
Медиа Центар / Вести

Започна реконструкцијата на регионалниот пат во Чучер Сандево

Во должина од два и пол километри започна реконструкцијата на регионалниот пат во општина Чучер Сандево, кој ги поврзува населените места во општината со централното градско подрачје.
Реконструиран локланиот пат кон селата Вранче и Средорек
Медиа Центар / Вести

Реконструиран локланиот пат кон селата Вранче и Средорек

При посетата на општина Долнени од страна на министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски жителите го истакнаа својот најголем проблем и од министерот побараа санација на патот кој ги поврзува селата Вранче и Средорек.
Нови 80 илјади барања за легализација во продолжениот рок
Медиа Центар / Вести

Нови 80 илјади барања за легализација во продолжениот рок

Околу 80 илјади нови барања за легализација на дивоградби се доставени во пролонгираниот рок, информира министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски, кој присуствуваше на доделување на решенија за легализација во општина Ѓорче Петров.
Нови авиолинии до Берлин, Копенхаген и Братислава
Медиа Центар / Вести

Нови авиолинии до Берлин, Копенхаген и Братислава

Нискобуџетната авиокомпанија „Визер“ со летниот ред на летање од Скопскиот аеродром воведува летови кон Берлин, Братислава и Копенхаген двапати неделно.
Пристигна четвртиот патнички воз од вкупно шестте нови возови за подобрување на патничкиот транспорт во Железницата
Медиа Центар / Вести

Пристигна четвртиот патнички воз од вкупно шестте нови возови за подобрување на патничкиот транспорт во Железницата

Пристигна четвртиот патнички воз од вкупно шестте нови возови за подобрување на патничкиот транспорт во Железницата.