Содржини

Се уреди плажата во сливница, во Преспа
Медиа Центар / Вести

Се уреди плажата во сливница, во Преспа

Преспа доби две модерни плажи уредени по најсовремени стандарди, плажата во Стење и плажата во Сливница, вкупна инвестиција 77 милиони денари.
Распишан тендер за нов водоснабдителен систем во долно Количани
Медиа Центар / Вести

Распишан тендер за нов водоснабдителен систем во долно Количани

Министерството за транспорт и врски распиша тендер за изградба на водоснабдителен систем на населено место Долно Количани, општина Студеничани како и тендер за реконструкција на водоводниот систем во населеното место Света Петка во општина Сопиште.
Распределба на 25 социјални станови во Демир Хисар
Медиа Центар / Вести

Распределба на 25 социјални станови во Демир Хисар

Министерот за транспорт и врски заедно со директорот на АД за изградба и стопанисување со станбен и деловен простор Цветко Грозданов извршија јавна распределба на 25 социјлани станови во Демир Хисар.
Објавен конкурс за нови шест видови на типски куќи
Медиа Центар / Вести

Објавен конкурс за нови шест видови на типски куќи

Според јавниот повик, се предвидува идејните решенија за типските куќи да бидат со големина од 50м2, 70м2, 90м2, 110м2, 130м2 и 200м2. Јавниот повик трае до 16 март 2016 година.
Пуштање во употреба на локален пат во Горно Лисиче
Медиа Центар / Вести

Пуштање во употреба на локален пат во Горно Лисиче

Министертот за транспорт и врски Владо Мисајловси заедно со градоначалникот на општината Аеродорм, Ивица Коневски ја пуштија во употреба реконструираната улицата „Горно Лисиче“.
Увид во изградба на наплатната станица романовце
Медиа Центар / Вести

Увид во изградба на наплатната станица романовце

Министерот за транспорт и врски Владо Мисаловски изврши увид во градежните активности за изградба на нова наплатана станица во Романовце, како дел од проектот за изградба и инсталација на електронски систем за наплата на патарини во Република Македон