Последни новости и информации
 
 
Покана до медиуми - 12/22/2014
Почитувани, Ве информираме дека утре (вторник, 23.12.2014 година) во 12:00 часот, Министерот за транспорт и врски, г-дин Миле Јанакиески ќе го означи почетокот на првото електронско полагање на испити на испитот за добивање сертификат за учество на возачите во меѓународниот патен сообраќај.
повеќе...

Делници од пруги и почеток на гасификациска мрежа дел од приоритетите за 2015 - 12/20/2014
Наредната година ќе почне изградбата на втората делница од пругата кон Бугарија. То е делницата од Клечовце до Крива Паланка. Пред два дена склучивме договор за реконструкција на пругата од Битола до Кременица. Во 2015 година очекуваме да почне и изградбата на гасоводниот крак до Штип со што ќе почнеме со изградбата на националната гасификациска мрежа, најави денеска министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески.
повеќе...

Пуштен во употреба локален пат во Прилепско - 12/20/2014
Министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески денеска го пушти во употреба локалниот пат во општина Прилеп помеѓу селата Клепач и Ерековци во должина од 2,5 километри. Инвестицијата е вредна 260. 000 евра. Според Јанакиески целата општина е офатена со локална инфраструктура.
повеќе...

Покана до медиуми - 12/20/2014
Почитувани, Ве информираме дека утре (сабота, 20.12.2014година), во 11:00часот, Министерот за транспорт и врски г. Миле Јанакиески, ќе го пушти во употреба локалниот пат с.Клепач -с.Ерековци, општина Прилеп.
повеќе...

Реакција на прес на конференцијата на СДСМ - 12/19/2014
Почитувани, Ве информираме дека Министерството за транспорт и врски најостро реагира на грубите манипулации и шпекулации изнесени на денешната прес конференција од Благоја Бочварски, претседател на комисијата за транспорт и врски на СДСМ.
повеќе...

Соопштение до јавноста - 12/17/2014
Ве информираме дека Министерот за транспорт и врски, г-дин Миле Јанакиески, денес во рамки на Самитот на шефовите на Владата на Кина и 16 земји на Централна и Југоисточна Европа што се одржува во Белград, оствари билатерална средба со Потпретседател на Владата на Република Србија и министер за градежништво, сообраќај и инфраструктура Зорана Михајловиќ.
повеќе...

Демант на изјавата на Андреј Жерновски - 12/17/2014
Почитувани, Ве информираме дека Министерствто за транспорт и врски најостро реагира и ги демантира шпекулациите изјавени од градоначалникот на Oпштина Центар, Андреј Жерновски во која вели:
повеќе...

Соопштение - 12/17/2014
Соглaсно член 8 - б од Законот за превоз во патниот сообраќај (Службен весник на РМ број 68/04, 127/06,114/09, 83/10, 140/10, 17/11, 53/11, 6/12, 23/13, 120/13, 163/13, 187/13, 42/14, 112/14 и 166/14) и член 4 од Правилникот за начинот, постапката и програмата за полагање на испит за добивање на сертификат за учество на возачите во меѓународниот патен сообраќај, формата и содржината на уверението за положен испит и на сертификатот (Службен весник на РМ бр. 39/07,4/08, 20/09, 149/09, 88/12 и 127/14), Министертвото за транспорт и врски закажува датуми за електронско полагање на испити на испитот за добивање сертификат за учество на возачите во меѓународниот патен сообраќај на 23 декември 2014 година во 12 часот и на 23 декември 2014 година во 14 часот.
повеќе...

Напредок на регионот со брзата пруга Будимпешта-Атина - 12/17/2014
Пругата од Будимпешта до Белград, што претствува првиот дел од брзата пруга која треба да ги поврзе Унгарија, Србија, Македонија и Грција, треба да биде готова за две години. Договорот денеска го потпишаа Србија и Унгарија со НР Кина во рамки на Самитот што се одржува во Белград.
повеќе...

Пуштен во работа првиот индустриски објект во зоната Ќојлија - 12/14/2014
Во индустриската зона Ќојлија во општина Петровец денеска официјално беше пуштен во употреба првиот готов објект. Станува збор на логистичкиот центар со површина од 3.500 метри квадратни на компанијата „Глобко логистик“ која се занимава со поштенски услуги, во кој се вработени нови 40 лица.
повеќе...