Со средства од ИПА, во рамки на Секторската оперативна програма за транспорт 2014-2020 обезбедени се 35,4 милиони евра за изградба на експресниот пат на делницата Дреново-Градско, како дел од крак 10-Д на патниот Коридор 10“. По тој повод денеска министерот за транспорт и врски Горан Сугарески оддржа прес конференција на која ги соопшти деталите од билатерaлниот договоr потпишан меѓу Република Македонија и ЕУ.

Видео од обраќањето на министерот за транспорт и врски Горан Сугарески