Содржини

Медиа Центар / Соопштенија

Дополнување на Конечната листа бр. 67-7281/1 од 20.05.2016 година на Министерството за транспорт и врски, за распределба на социјални станови под закуп во општина Прилеп

Превземете го Дополнувањето на Конечната листа бр. 67-7281/1 од 20.05.2016 година на Министерството за транспорт и врски, за распределба на социјални станови под закуп во општина Прилеп.
Максимално вложуваме во инфраструктурата и ги исполнуваме ветувања
Медиа Центар / Вести

Максимално вложуваме во инфраструктурата и ги исполнуваме ветувања

Објавен е тендерот за изградба на втората фаза на пругата кон Бугарија. Се работи за инвестиција од 140 милиони евра, информираше денес министерот за транспорт и врски, Владо Мисајловски.
Изградба на автопат Демир Капија – Смоквица
Медиа Центар / Вести

Изградба на автопат Демир Капија – Смоквица

Пробиени се двата двоцевни тунели, моментално се се работи на сите 6 мостови на пропусти, потпорни ѕидови, и потпатници. Се очекува комплетно да се заврши кон крајот на 2016 или почетокот на 2017 година.
Изградба на автопат Миладиновци (Скопје) – Штип
Медиа Центар / Вести

Изградба на автопат Миладиновци (Скопје) – Штип

До сега пробиени се 94% од трасата. Се работи на земјани работи, пропусти, косини и асфалтирано е со прв слој од асфалт во должина од околу 11км.